Peter's Vroege Jaren - Albatros

Albatros heeft maar heel kort bestaan maar veel indruk achtergelaten! De bandleden kenden elkaar van de Albert Einstein Scholengemeenschap in Hoogvliet. Gedurende de 2 jaren dat zij daar hun eindexamen deden heeft de band bestaan, regelmatig geoefend in de Mariakerk op Oudeland, en een paar opgetreden op feesten en partijen.

De bandleden waren:

  • Frans Dijkgraaf - bas, zang
  • Peter Devilee - gitaar, zang
  • Ruud Wijmans - gitaar
  • Ruud Hoenderop - drums
  • Thomas Bergweff - saxofoon (gast)

Zeer gewild bij bootleggers zijn de opnamen gemaakt in December 1978 op de zolder van Frans Dijkgraaf. Ja, dat mocht toen allemaal nog van de buren! Vier nummers zijn daar opgenomen op een zaterdagmiddag, na het eten ging de whiskeyfles open en is er nog tot diep in de nacht doorgeluld over die nummers en hoe het allemaal verder moest. Ook werd er uitbundig enkele Ierse en Schotse folknummers gezongen. Ook dat allemaal zonder klachten van de buren. Een van de nummers die toen opgenomen zijn is een eigen compositie van Frans Dijkgraaf:

It Has To Be Alright (Dijkgraaf). Geheel in de stijl van de Eagles (de meerstemmige zang er even zelf bijdenken), met stabiele slaggitaar van Ruud, mooie baslijntjes van Frans, lekker slagwerk van Ruud, en zowaar geen valse noten in de gitaarsolo van Peter.

Posted: 10 Juni 2020