There’s more to music than just Beatles!

OK, OK, The Beatles hebben leuke plaatjes gemaakt, en ja, het was het beste wat de popmuziek ooit overkomen is, maar ja, er is daarna ook nog wel leuke muziek gemaakt door anderen hè? Dedicated followers of fashion, maar ook door hele oorspronkelijke en vernieuwende acts natuurlijk.

Hier een overzichtje van liedjes waar ik aan gewerkt heb, die niet van The Beatles zijn of door hen zijn opgenomen. Waarom daar energie in gestoken? Nou, soms komt je dochter thuis van muziekles en roept, “hé pap, heb jij dit liedje?” Iets uit de jarig zestig, en ja dát hebben we natuurlijk! En dan heeft ze daar zo’n leuk piano lijntje op geleerd, nou ja, dan moeten we dat ook even opnemen hè?

Er zijn ook nog dingen uit mijn "roemruchte" verleden overgebleven op cassette-bandjes, en die nu uiteraard omgezet zijn in digitale bestanden. Daar valt ook nog leuk aan te sleutelen met moderne technologie; er kunnen nu bijvoorbeeld eindelijk de instrumenten bij gezet worden die er altijd al bij hadden gemoeten, maar waaraan ik nooit ben toegekomen of ... ik hád die instrumenten gewoon niet!

En dan zijn het soms liedjes die door vrienden worden aangedragen. "Het lijkt me leuk om dit es op te nemen". En ja, als je van hen verlangt dat ze op jouw Beatles-stukken partijen inspelen, moet je niet te beroerd zijn de gunst es om te draaien.

Peter Devilee, 27 juli 2007

Andere projecten
Laatste toevoeging: 12 mrt 2023