Dit is de thuispagina van The Hoogvliet Zinkopeters, een amateur popgroep die al sinds 1985 bestaat en verschillende samenstellingen gekend heeft. De thuisbasis was de gemeente Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam. Geen van de huidige bandleden woont daar nu nog, maar in de jaren zeventig stond daar de middelbare school van de groepsleden. De Zinkopeters hebben verschillende namen gehad alvorens er gekozen werd voor "Zinkopeters", zie daarvoor de pagina over onze geschiedenis. De laatste jaren zijn de Zinkopeters weer actief. Oudere heren van (ruim) middelbare leeftijd, die de ambitie om bij de top te horen een beetje zijn kwijtgeraakt, maar daarom meer oog hebben voor joie de vivre! Er wordt dus heel wat af ge"covered"! Wel is iedereen wat beter bij kas dan 25 jaar geleden, en dus hebben de heren professionele gitaren en andere instrumenten aangeschaft. Daarnaast is het met de huidige digitale technologie helemaal niet zo moeilijk meer om een beetje aardige demootjes te maken en daar een leuke video onder te zetten. En dat vindt u onder andere op deze site!

The Zinkopeters are on Facebook!

Laatste nieuws:

  • Spijkenisse, 30 November 2019: De Abbey Road bleek een doodlopende weg, maar de Zinkopeters accepteren een uitnodiging om op te treden in Kerkdriel in mei 2020, dus beginnen met hernieuwde energie aan het repeteren van hun setlist.
  • Den Haag, 15 Juli 2017: De Zinkopeters beginnen aan hun "Abbey Road" Project, maar waar die straat naar toe gaat is nog niet duidelijk.
  • 29 December 2016: Op de valreep van 2016 - annus horribilis volgens velen - komen de Zinkopeters nog even bijeen om impromptu een blokhutje in elkaar te knutselen, van Noors Hout uiteraard.
  • Nieuwegein, 11 juni 2016. De Zinkopeters maken opnames voor de videoclip van Paperback Writer. En . . . ze maakten plannen voor een nieuw muziek project! Daarmee is het Lage Mierde project officieel afgerond, en blijven Can't Buy Me Love en All My Loving voorlopig nog even op de plank liggen, beste fans.
  • 27 maart 2016. De Zinkopeters bewijzen het: iedereen kan zingen! Goed, een béétje hulp van Auto-Tune helpt wel, maar verder? Hun Paperback Writer is een topprestatie! Helaas heeft George Martin het mixen en masteren ervan niet meer afgekregen voor zijn alom betreurde overlijden, daarom heeft Peter het zelf maar afgemaakt de laatste weken, en zelfs nog een partijtje ingezongen voor de finishing touch.